• جستجو بر اساس در گروه
     
    غار طبیعی کرکس
    توضیحات :

        غار کرکس در ارتفاعات بزنگان و منطقه ای به نام کرگزی در ارتفاع 1525 متر از سطح دریا واقع شده است. کرکس نام پرنده‌ای است که در این کوه بسیار وجود دارد. این پدیده طبیعی در سال 1373 کشف شد. تا محل دهنه کوچک این غار خشک و آهکی حدود یک ساعت و نیم راه است. فضای داخلی غار، دارای استالاگمیت و استالاگتیت بسیار زیبا و چشم‌نوازی است. از دهانه غار به سمت غرب حرکت می کنیم که به یک دهلیز می رسیم که حدود چهل متر است. در سمت راست این دهلیز شیبی تند و خطرناک به طول حود سه متر وجود دارد که پس از گذشتن از آن وارد دالانی می شویم که چاهی به عمق حدود بیست متر می باشد. بیشتر مسیر نیز با شیبی ملایم رو به طرف پایین می رود. ورود به این غار نیازمند تنها به کوهنوردان و غارنودان حرفه ای که به وسایل و امکانات کوهنوردی و غارنوردی مجهز باشند توصیه می گردد.
    دشت های لاله گون سرخس
    توضیحات :

        دشت سرخس با وجود منابع آبی حاصل از ریزش های جوی و ذوب شدن برف‌ها در بهار مناظر زیبایی از طبیعت وصف ناشدنی به همراه چشمه‌سارهای جاری و عرصه‌هایی از دشت‌های لاله را برای گردشگران قرار می دهد. این دشت‌ها با درختانی پر از شکوفه محلی برای ییلاق عشایر نیز محسوب می شود. وجود گل‌های لاله در انتهای سلسله کوه‌های هزار مسجد، زیبایی خیره‌کننده‌ای دارد. به طوری که نوروز هر سال بسیاری از اهالی منطقه و مسافران ترکمنی و ایرانی به شوق چیدن گل به این دشت سرازیر می شوند.
    درخت کهن آرزوها
    توضیحات :

        این درخت که در روستای بزنگان و در مجاورت چشمه سر آسیا قرار دارد دارای قدمتی حدود 900 سال می باشد. درخت آرزوها برای مردم بزنگان از تقدس و اهمیت خاصی برخوردار است به طوری که بسیاری از مردم منطقه برای برآورده شدن آرزوهایشان به این درخت ریسمان می بندند.
    رودخانه تجن
    توضیحات :

        این رودخانه به عنوان مهم‌ترین رود شمال شرق کشور، در فاصله 90 کیلومتری شهر سرخس واقع است. تجن مشخص کننده مرز سرخس ایران و سرخس ترکمنستان بوده و امتداد جریان هریرود می باشد که پس از تلاقی دو رود کشف رود و هریرود در محلی به نام پل خاتون، تجن خوانده می‌شود و پس از ادامه مسیر به سمت شمال و عبور از چند روستا در سرخس از مرز ایران خارج شده و در نزدیکی  شهر تجن در ریگزارهای قره‌قوم فرومی‌رود. در گذشته بستر رودخانه همواره پر آب و محلی مناسب برای ماهیگیری بود که پس از احداث سد دوستی بر روی این رود بستر آن خشک شد و تنها در برخی موارد سر ریز آب سد دوستی به آن می ریزد.
    منطقه حفاظت شده دریاچه بزنگان
    توضیحات :

        بزنگان دریاچه ای طبیعی است که در فاصله 70 کیلومتری شهر سرخس و 5 کیلومتری روستای بزنگان واقع گردیده است. آب این دریاچه از بارندگی‌های سالانه و چشمه‌های کوچک حاشیه و کف دریاچه تامین می‌شود. به طور کلی سطح آب در این دریاچه فضایی حدود 50 هکتار و عمق تقریبی 12 متر را اشغال نموده است. مقدار نمک های موجود در دریاچه بزنگان زیاد بوده و این مکان به دلیل ویژگی های خاص تنها زیستگاه طبیعی ماهی قزل آلا در استان خراسان رضوی به شمار می آید. دریاچه بزنگان دارای ویژگی‌های خاص و از اهمیت علمی و تحقیقاتی بالایی برخوردار است که همه ساله در فصل‌های پاییز و زمستان و اوایل بهار زیستگاه بسیار مناسبی جهت زمستان گذرانی پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی است.
        این منطقه که به لحاظ ویژگی های خاص طبیعی آن به مهم ترین زیستگاه پرندگان شمال شرق کشور تبدیل شده در حال حاضر زیستگاه حدود 150 نوع پرنده مهاجر و بومی می باشد. از مهم ترین پرندگان مهاجر و بومی این منطقه می توان به فلامینگو؛ هما، دال، حواصیل، عقاب، هدهد و انواع کرکس اشاره کرد. تعداد زیاد این پرندگان موجب شده سالانه جمع کثیری از گردشگران و طبیعت دوستان برای بازدید و پرنده نگری به این منطقه آیند.
    جنگل پسته سرخس
    توضیحات :

        منطقه حفاظت شده جنگل خواجه با موقعیت کوهستانی و وسعت تقریبی ۳۷۵۵۳ هکتار در جنوب، غرب و جنوب غربی سرخس و در مرز ایران و ترکمنستان قرار دارد. چشمه‌سارهای این کوهسار شامل چشمه المتو، چشمه زالوغال، چشمه انجیرک، چشمه لیسو، چشمه شلغمی، چشمه مظلوما، چشمه خواجه و... است. مهم ترین درختان جنگلی این منطقه درخت پسته است که در ارتفاعات 700 الی 800 متری از منتهی الیه شمال غربی تا جنوب شرقی ناحیه بطور منقطع گسترده شده است. گونه جانوری شاخص قسمت‌های کوهستانی منطقه، قوچ و میش اوریال و در دامنه و تپه ماهورهای شمالی و شمال شرقی آهو بوده و سایر گونه‌های جانوری منطقه را پلنگ، گراز، گرگ، روباه، شغال، خرگوش، تشی، انواع جوندگان و پرندگان تشکیل می دهد.
    غار بزنگان
    توضیحات :

        این غار که در میان روستاییان به غار قدیم معروف است در ارتفاعات روستای بزنگان و در 80 کیلومتری جنوب غرب سرخس واقع شده است. این غار که انتهای آن مشخص نبوده دارای فضاهای زیبا و متنوعی می باشد وجود ستون‌های آستالاگمیت زیبا نیز بر جذابیت‌های آن می افزاید. از دیگر ویژگی های این غار می توان به سابقه‌ی تاریخی آن اشاره کرد که به هزاره دوم قبل از میلاد باز می گردد. همین عوامل موجب شده که این غار سالانه پذیرای تعداد زیادی گردشگر باشد.
    غار مزدوران
    توضیحات :

        غار مزدوران در 95 کیلومتری جاده مشهد-سرخس و در 3 کیلومتری شهر مزداوند واقع است. دهانه غار در میان تخته سنگی رو به مشرق قرار دارد. عرض ورودی آن 2 متر و ارتفاع آن 5/2 متر است. این غار که از نظر وسعت غار بزرگی محسوب می شود، دارای 100 متر طول و کمتر از 30 متر عرض و 12 متر ارتفاع است. ستون های آستالاگمیت متنوع اما در تعداد کم در این غار یافت می شود. درون غار خشک است و برای تهیه آب باید از چشمه بزرگی که در نزدیکی غار وجود دارد استفاده کرد. در نزدیکی مزدوران چشمه های آب گرم معدنی وجود دارد این غار که قدمت آن را تا هزاره دوم پیش از میلاد تخمین زده اند. در ارتفاعات مزدوران واقع شده است.
    چشمه آب گرم خانگیران
    توضیحات :

         به طور حتم چشمه‌ی خانگیران مهم‌ترین چشمه‌ی شهرستان سرخس است. آب این چشمه گرم بوده و دارای املاح و مواد معدنی همانند گوگرد و... می باشد. وجود این املاح معدنی و تاثیر مثبت آب این چشمه در درمان برخی از بیماری‌های پوستی و مفاصل باعث شده این منطقه سالانه پذیرای تعداد زیادی از گردشگران باشد. علاوه بر این پیرامون این چشمه که در بهار و تابستان با گیاهان خودرو و دشت های شقایق زیبا و سرسبز آراسته شده فضای دلپذیری برای تفریح و تفرج ایجاد کرده است.
    چشمه سر آسیاب
    توضیحات :

        این چشمه که تامین‌کننده بخشی از آب مورد نیاز کشاورزان منطقه است چشمه‌ای دائمی و مهم‌ترین چشمه روستای بزنگان است. پیرامون این چشمه که با گیاهان خودرو و درختچه‌های سرسبز آراسته شده، فضای دلپذیری برای تفریح و تفرج ایجاد کرده است. علاوه بر این گیاهان در مجاورت چشمه درخت کهن‌سالی موسوم به درخت آرزو ها قرار دارد که برای مردم منطقه دارای اهمیت و تقدس خاصی می باشد.
    دریاچه سد دوستی
    توضیحات :

        در پشت سد دوستی دریاچه بسیار زیبایی ایجاد شده است که هنوز نامی ندارد و اهالی آن را دریاچه سد دوستی می خوانند. این دریاچه حدود 12 کیلومتر طول دارد و آب آشامیدنی شهر مشهد و آب کشاورزی روستاهای واقع در منطقه چه در ایران و چه در ترکمنستان را تامین می کند.
    دریاچه بزنگان
    توضیحات :

         بزنگان دریاچه‌ای است طبیعی که در یک کیلومتری جاده روستای بزنگان و 70 کیلومتری شهر سرخس واقع گردیده است. به اعتقاد پژوهشگران زمین‌شناسی، ساختار این دریاچه به دوران‌های دوم و سوم زمین‌شناسی می رسد و در اثر فعالیت‌های تکتونیکی و عوامل کوه‌زایی شکل گرفته است. به طور کلی سطح آب دراین دریاچه فضایی حدود 50 هکتار و عمق تقریبی 12 متر را اشغال نموده است. مقدار نمک‌های موجود در دریاچه بزنگان زیاد بوده و این مکان به دلیل ویژگی‌های خاص تنها زیستگاه طبیعی ماهی قزل‌آلا در استان خراسان رضوی به شمار می آید. امروزه جاذبه‌های طبیعی دریاچه بزنگان از جمله ترنم جویبارها، آوای چشمه‌سارها، نغمه‌سرایی بلبلان و نسیم روح‌افزای دشت‌ها از عوامل جلب گردشگران و دوستداران طبیعت به این منطقه است.
    روستای بزنگان (روستای نمونه گردشگری)
    توضیحات :

        روستای ییلاقی بزنگان یکی از مهم‌ترین و زیبا ترین مناطق گردشگری شهرستان سرخس است که در فاصله 80 کیلومتری جنوب غربی شهر سرخس واقع شده است. این روستای کوهستانی دارای باغ‌های میوه بخصوص هلو و آلو بوده و وجود کوه‌های متصل به هم، چشمه‌های جوشان، دشت‌های سرسبز و دریاچه زیبای آن سبب شده تا خیل کثیری از گردشگران در فصول مختلف سال به این روستا سفر نمایند و از جاذبه‌های طبیعی و مناظر زیبای آن لذت ببرند. از دیگر جاذبه‌های طبیعی این روستا می‌توان به دو غار بزنگان و کرکس اشاره کرد که اولی دارای قدمت تاریخی نیز می باشد. این دو غار هر ساله مورد بازدید تعداد زیادی از کوهنوردان قرارمی گیرد. علاوه بر جنبه طبیعی روستا وجود تعدادی آثار و محوطه تاریخی بر اهمیت این روستا افزوده است. قلعه کهنه بزنگان یکی از این آثار است که نشان گر قدمت دیرینه این روستا می باشد.
    شهر ییلاقی مزداوند:
    توضیحات :

        این شهر در فاصله 90 کیلومتری شهر سرخس و در میانه راه مشهد-سرخس قرار دارد وجود باغ‌های میوه، چشمه‌های جوشان و جوی‌های روان جلوه‌ای خاص به این شهر بخشیده است. علاوه بر مناظر زیبا وجود غار مزدوران که دارای قدمت تاریخی است در مجاورت این شهر جمع کثیری از طبیعت دوستان را به این منطقه جذب می کند. در داخل شهر نیز یک قلعه ی باستانی ویرانه قرار دارد که نشانگر قدمت دیرینه شهر می باشد.
    منطقه سد دوستی
    توضیحات :
     
       این سد که یکی از بزرگ‌ترین سدهای کشور از نظر طولی می باشد در 75 کیلومتری جنوب سرخس و در مرز ایران و ترکمنستان قرار گرفته که با توجه به کوهستانی بودن منطقه مخصوصا در فصل بهار و تابستان مورد بازدید بسیاری از افراد بومی و غیربومی قرار می گیرد. با احداث این سد مناظر زیبا و جاذبه های طبیعی چشم نوازی در پیرامون آن ایجاد گردیده و علاوه بر آن تامین آب کشاورزی بیش از 60 هزار هکتار زمین های مزروعی، جلوگیری از جاری شدن سیلاب های مخرب در حوزه رودخانه تجن را به دنبال داشته است.

    صفحه قبلی  نمایش صفحه   از 1 صفحه بعدی
سایر شهرستان ها
ورود به پنل
تمامی حقوق این پورتال متعلق است به اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان رضوی مجری پورتال : شرکت داده پردازی پویان ابتکار شرق